5 reden waarom je WordPress moet gebruiken
WordPress wordt toegepast in meer dan 60% van alle websites wereldwijd. Het is gratis, eenvoudig te gebruiken en veilig.
WordPress is een populair en krachtig contentmanagementsysteem (CMS) waarmee jij je website kunt maken en beheren zonder dat je hoeft te kunnen programmeren. Het is open-source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en de broncode kan worden aangepast door iedereen.
Oorspronkelijk ontwikkeld als een blogplatform, is WordPress uitgegroeid tot een veelzijdig hulpmiddel voor het bouwen van allerlei soorten websites, van eenvoudige blogs tot complexe webwinkels en bedrijfsportalen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, duizenden thema’s en plugins voor aanpassing, en een levendige community van ontwikkelaars en gebruikers die bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling en ondersteuning ervan.
Over het algemeen staat WordPress bekend om zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en gebruiksgemak, waardoor het een populaire keuze is voor individuen, bedrijven en organisaties die een website willen lanceren.
In dit artikel geven we je 5 redenen waarom ook jij WordPress moet gebruiken.
1. WordPress is eenvoudig
WordPress staat bekend om zijn intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke functies, waardoor zelfs beginners gemakkelijk websites kunnen maken en beheren zonder dat ze diepgaande technische kennis nodig hebben.
Het opzetten van je WordPress website is kinderlijk eenvoudig. In de meeste gevallen zet je hostingprovider, na het afnemen van een domein, de WordPress-omgeving voor je klaar. Je krijgt vervolgens een melding wanneer deze gereed is. Je hoeft alleen nog in te loggen en kunt aan de slag met het bouwen van je website.
WordPress wordt vaak gecombineerd met een pagebuilder, zoals Divi of Elementor, waarmee je eenvoudig een website kunt ontwerpen. De standaard elementen van een website zijn snel toe te voegen. Via gratis te downloaden plug-ins kan je met de drag-and-drop-methode snel content plaatsen of verwijderen.
Pagebuilders zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken door beginners. Ga jij aan de slag met een eigen WordPress-website? Wij adviseren dan de volgende pagebuilders:
- Divi
- Elementor
- Avada
2. WordPress is gratis
Ja, je leest het goed: WordPress is gratis te installeren en te gebruiken.
Het eerste voordeel van de gratis beschikbaarheid van WordPress is de toegankelijkheid. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een website te bouwen en te beheren, ongeacht hun financiële situatie. Het opent de deur voor zzp’ers, kleine bedrijven en zelfs non-profitorganisaties die anders misschien moeite zouden hebben gehad om een website te lanceren.
Een ander voordeel is de lage instapkosten. Het bouwen en onderhouden van een website kan behoorlijk duur zijn, vooral voor startende ondernemers of freelancers. Maar met WordPress kun je juist kosten besparen zonder in te boeten aan kwaliteit. Je kun profiteren van een professionele online aanwezigheid zonder dat dit gepaard gaat met enorme investeringen.
Wat ook de moeite waard is, is de onafhankelijkheid en controle die WordPress biedt. Omdat het een open-source platform is, zijn gebruikers niet gebonden aan een enkele leverancier of een bepaald licentiemodel. Dit betekent dat je de volledige vrijheid hebt om je website te beheren en aan te passen zoals jij dat wilt, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over verborgen kosten of beperkingen.
Daarnaast is er de overvloed aan thema’s en plugins die beschikbaar zijn voor WordPress. Het platform heeft een actieve community van ontwikkelaars die duizenden gratis thema’s en plugins maken en delen. Dit stelt jou in staat om je website aan te passen en uit te breiden met een heleboel functionaliteiten, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.
3. WordPress is zoekmachinevriendelijk
WordPress en Google zijn beste vrienden. WordPress heeft namelijk een ‘schone’ broncode, wat zoekmachines zoals Google gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren. Dit betekent dat je website snel en efficiënt kan worden geïndexeerd, wat de zichtbaarheid ervan in zoekresultaten bevordert.
Daarnaast biedt WordPress verschillende ingebouwde functies en tools die je kunnen helpen bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van SEO-plugins zoals Yoast SEO of All in One SEO, die je helpen bij het optimaliseren van je content, meta tags, en het verbeteren van de leesbaarheid van je tekst.
Bovendien zijn er duizenden SEO-geoptimaliseerde thema’s beschikbaar voor WordPress. Het gebruik van zo een thema kan helpen om de laadtijd van je website te verbeteren, wat een belangrijke factor is voor zoekmachine-optimalisatie.
4. Het is flexibel
WordPress is een flexibel platform, je kunt er dan ook echt alle kanten mee op. WordPress biedt een enorme hoeveelheid thema’s, zowel gratis als premium, waarmee je het uiterlijk en de functionaliteit van je website kunt aanpassen. De thema’s variëren van eenvoudige bloglay-outs tot complexe ontwerpen webwinkels en zakelijke websites.
Daarnaast biedt WordPress een uitgebreide bibliotheek met plugins, die extra functionaliteit toevoegen aan een website. Met duizenden beschikbare plugins kun je een website uitbreiden met functies zoals contactformulieren, sociale media integratie, zoekmachine optimalisatie, beveiliging en meer. Deze plugins maken het mogelijk om de functionaliteit van een WordPress-website naar wens aan te passen, zonder dat je hoef te progammeren!
Kortom, de combinatie van aanpasbare thema’s, plugins en gebruiksgemak maakt WordPress tot een flexibel platform dat kan worden aangepast aan vrijwel elke behoefte of doelstelling.
5. WordPress is met praktisch alles te koppelen
In de wereld van website-ontwikkeling en digitale platforms kun je niet meer om WordPress heen. Dit heeft ertoe geleid dat vrijwel elk programma, softwarepakket en persoon die betrokken is bij het bouwen of beheren van websites, rekening houdt met WordPress.
De integratie met verschillende systemen is naadloos, vaak zo simpel als het installeren van een specifieke plugin. Voor nieuwsbriefsoftware, ontwikkelaars, betaalproviders en CRM-systemen biedt WordPress flexibele integratiemogelijkheden. Het is een essentiële spil geworden in het verbinden van diverse programma’s en processen om zo een praktische en naadloze online ervaring te bieden.
Gerelateerde artikelen
Wat kost het laten maken van website?
Waarom levert mijn website geen klanten op?
Wat is Google PageInsights en hoe gebruik ik het?
Zijn wij het webdesignbureau dat je zoekt?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op.